vakgaragekuiken_ev-rijden

ONDERHOUD AAN HYBRIDE EN ELEKTRISCHE AUTO'S

Elektrisch rijden (wordt) de toekomst. Het aandeel elektrische voertuigen blijft maar groeien en ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Niet gek, als u bedenkt dat elektrisch rijden steeds toegankelijker en goedkoper wordt. Wij willen je graag kennis laten maken met deze leuke en verantwoorde manier van autorijden! Wij rijden tenslotte zelf 100% elektrisch. Deze ervaringen willen we graag met jullie delen.

Wij onderhouden al vele hybride auto’s maar ook diverse elektrische auto’s. Kortom u bent voor uw EV (elektrisch voertuig) bij Vakgarage Kuiken & Zn aan het juiste adres. Weliswaar verschilt het onderhoud wezenlijk met de reguliere verbrandingsmotor. Desondanks hebben elektrische auto’s ook (specifiek) onderhoud nodig. De kennis van deze nieuwe technieken zijn bij ons in huis, de benodigde opleidingen zijn gevolgd waardoor we volledig elektrisch gecertifieerd zijn. Bovendien kunnen we onze ervaringen delen doordat wij zelf volledig elektrisch rijden! U kunt dus met al uw vragen bij ons terecht, denk aan vragen omtrent laden (op zonnepanelen)  laadpassen, realistische actieradiussen, aanpassingen in uw meterkast (1 fase, 3 fasen) etc.

Wist u dat? Het (reguliere) onderhoud aan een elektrische auto een stuk goedkoper is.

Een elektrische auto heeft namelijk minder slijtage delen vergeleken de traditionele verbrandingsmotor. Dit maakt het onderhoud makkelijker en dus goedkoper. Wel blijft onderhoud echt noodzakelijk om grote kosten te besparen.

Enkele voorbeelden:  

  • Uw elektrische voertuig is continue bezig met batterij optimalisatie (BMS) want de accu is gevoelig voor temperatuur. Een goedwerkend koelsysteem is verreist! Wist u dat dit (meestal) gebeurt via het aircosysteem? Waardoor onderhoud aan het aircosysteem belangrijker is dan nooit tevoren. Het verwarmen van de accu gebeurt vaak door een apart systeem met speciaal koelwater.
  • Koeling van uw hybride voertuig? Vaak werkt dit met een actieve ventilator in het interieur. Een vervuilde of slecht werkende ventilator kan de levensduur van uw accu behoorlijk verzieken!
  • Doordat u veel gebruik maakt van regeneratief remmen, slijten uw remmen minder snel. Het nadeel is dat uw remmen sneller vast gaan zitten! Wij adviseren dan ook om regelmatig (actief) te remmen. Een vastzittende rem heeft vervelende gevolgen, periodiek onderhoud aan de remmen voorkomt dit. 

Volg onze socials, binnenkort zullen wij vaker voorbeelden en handige weetjes posten.

Een elektrische auto aanschaffen of private leasen? Ook dit kunnen wij volledig voor uw regelen, vraag naar de mogelijkheden. Kortom, bent u nieuwsgierig naar deze nieuwe wereld van e-mobility of heeft u onbeantwoorde vragen. Kom gerust eens langs!

Wist u dat wij onze elektrische auto’s opladen doormidden van onze zonnepanelen? Een aantal jaar geleden hebben wij 44 zonnepanelen aangeschaft, waardoor we vrijwel zelf voorziend zijn! De overschotten (de pieken) vangen wij op door op een duurzame manier in onze elektrische auto te laden.